Introductie Nieuwe Richtlijn Aanleveren

Posted by Marco on Nov 17, 2009 in PR

Via het CMBO: Donderdag 26 november organiseren CMBO en BNO een bijeenkomst bij BNO te Amsterdam om de geheel herziene Richtlijn Aanleveren te introduceren bij ontwerpers, prepressbedrijven en drukkers. De nieuwe richtlijn moet de communicatie tussen ontwerpers en drukkers verbeteren. Tegelijk verschijnt er een tweede variant die zich richt op het proces tussen ontwerpers en opdrachtgevers. In de communicatie tussen ontwerpers en drukkers kan veel fout gaan maar ook tussen ontwerpers en hun opdrachtgevers ontstaat vaak ruis op de lijn. Het gevolg is dat vaak het product, het traject, de opbrengst of de prijs bij een van deze partijen niet aan de verwachtingen voldoet.

De Richtlijn Aanleveren vervangt de bestaande Richtlijn Digitaal Aanleveren. Het woord digitaal is daarbij verdwenen, aangezien er nog uitsluitend digitaal wordt aangeleverd. Met deze richtlijn hebben BNO en CMBO – met steun van KVGO – met de ontwerper in het midden van de keten het traject beschreven naar de opdrachtgever enerzijds en naar de drukker anderzijds. Met checklists die bij de richtlijn horen kunnen partijen gezamenlijk toetsen of aan alle voorwaarden is voldaan.

Tijdens de introductie op 26 november geeft Henk Gianotten allereerst een verhelderend overzicht van wat er zoal mis kan gaan in de communicatie tussen opdrachtgevers, ontwerpers en drukkers. Aansluitend geeft Menno Mooij een uitgebreide toelichting op het gebruik van de nieuwe richtlijn.

Programma:
14.00 – 14.30 uur: inloop en ontvangst
14.30 – 15.00 uur: Henk Gianotten: wat kan er misgaan bij digitaal aanleveren
15.00 – 15.30 uur: Menno Mooij: introductie nieuwe Richtlijn Aanleveren
16.00 – 17.00 uur: afsluitende borrel

Iedereen met belangstelling voor en/of belang bij de nieuwe richtlijn is van harte welkom. De richtlijn verschijnt rond deze datum zowel in gedrukte vorm als online op de websites van BNO, CMBO en KVGO. De toegang is gratis, maar u dient zich wel tijdig aan te melden.

Hits: 2032 Comments: 0
Commenting is not available in this weblog entry.