‘The Art & Science of Typography’ at The Hague

Posted by Marco on Jan 28, 2010 in OTF

The InDesign User Group Amsterdam has another great gig coming up for everyone that’s interested in typography. A totally free all-day event with type designers and InDesign experts. Details in Dutch after the ‘read more’.

Het volgende evenement van de InDesign User Group staat gepland op 31 maart 2010. Het betreft een GRATIS evenement met als onderwerp Typografie.



Al zolang als het gedrukte woord bestaat zijn mensen geobsedeerd door het uiterlijk en de leesbaarheid ervan. Van houtskool en ganzeveer tot hout en lood, letters en hun onderlinge relatie zijn door de jaren heen het middelpunt gebleven van verhitte discussies en uiteenlopende meningen. Sinds de introductie van de personal computer (en InDesign) is de manier waarop wij letters tot ons nemen drastisch veranderd, maar de basis blijft hetzelfde: zonder typografie, geen inhoud.



De InDesign User Group in Nederland presenteert met gepaste trots ons eerste all-day event, gericht op de kunst en techniek achter typografie. Een uniek kijkje in de keuken van de lettertypeontwerper, waarbij we inzicht krijgen in het recept van een nieuwe creatie. Met een snufje x-hoogte en een vleugje spatiëring komt daar een nieuw lettertype uitgerold, waarvan de mogelijkheden nog ontdekt moeten worden en het creatieve gebruik slechts een mysterie is.



Met bekende letterontwerpers maar ook met aandacht voor het gebruik van alle mogelijkheden van de hedendaagse lettertypes in InDesign, beloofd dit een dag te worden die je niet mag missen!

Er wordt nog druk gewerkt aan de sessies, dus hou deze website in de gaten voor meer informatie over de inhoud!

Er is beperkt plaats tot 180 personen. Registreren kan hier.

Hits: 2000 Comments: 0
Commenting is not available in this weblog entry.