Wat te doen met Web2Print

Posted by Marco on Jun 16, 2010 in WWW

Het is duidelijk dat je als DTP’er steeds meer werk aan je voorbij ziet gaan. Voor klanten is het veel goedkoper en makkelijker om zelf de relatief simpele updates of aanpassingen van hun drukwerk te verzorgen. Je kunt hierbij denken aan eenvoudig opmaakwerk als visitekaartjes, maar dan denk je eigenlijk veel te beperkt. Met hedendaagse Web 2 Print oplossingen kan je klant bijna alle herhalende klussen zelf uitvoeren. Te denken valt aan advertenties die regelmatig geplaatst worden maar ook folders, flyers en posters behoren tot de mogelijkheden. Het wisselen van foto’s in ‘online’ opmaken is erg gemakkelijk en zelfs complexere zaken als streepjescodes, vrijstaande beelden en steunkleuren zijn voor moderne Web2Print oplossingen geen enkel probleem meer. Daar heb je echt geen dure InDesign Server oplossingen voor nodig. 

Zo kun je met een systeem als VoorWeb™ al vanaf plusminus 7 mille zelf een Web2Print (W2P) oplossing aan je klanten aanbieden. Je kunt als DTP’er met behulp van je bestaande software (InDesign en Illustrator) zelf eenvoudig de sjablonen maken en uploaden naar jouw site, waar je klant vervolgens de variabele data kan invullen en beelden kan uploaden. Wanneer de klant klaar is genereert het W2P systeem een drukklare PDF die naar de klant zelf, naar jou of naar een drukker gestuurd kan worden. 

Juist het grote gemak waarmee je als DTP’er zelf sjablonen kan maken en beheren geeft je als DTP’er echt meerwaarde voor je klant. Daarnaast bindt je via het W2P systeem de klant aan jouw studio. De W2P service is ‘always on’ en voor deze service kun je dan ook een vergoeding met je klant afspreken. (Als je dit lastig vind kun je ook een bedrag per gegenereerde PDF afspreken). Op deze manier behoud je jouw klant voor het ontwerpen en opmaken van sjablonen en laat je hem of haar zelf de input verzorgen. Voordeliger kan je klant het niet krijgen! Bijkomend voordeel: Mocht er nu in een pallet drukwerk bijvoorbeeld een tikfout zitten in het telefoonnummer, dan valt jouw niks te verwijten. De klant heeft de opmaak immers zelf verzorgd? 

In de Compress van afgelopen maand kun je een interview lezen met goede vriend Ronald en hoe hij de Web2Print VoorWeb™ oplossing in zijn bedrijf gebruikt. Mocht je geen Compress tot je beschikking hebben dan kun je hier een PDF van het interview downloaden. 

Hits: 2284 Comments: 0
Commenting is not available in this weblog entry.